The Future of Design

ijcoon maakt designklassiekers van de toekomst. De meubels en interieuraccessoires zijn mooi van eenvoud, tijdloos en iconisch. Ze zijn voorzien van bijzondere details en verrassende functies. De producten zijn niet alleen een aanwinst voor een interieur, maar zorgen ook voor een ultiem relaxmoment.

hout ijcoon

De meubels van ijcoon worden ontwikkeld in onze fabriek in Gelderland, waar het ambacht van meubels maken al meer dan 100 jaar wordt uitgeoefend. Dit gebeurt met veel passie door een team van vakmannen en -vrouwen. Van het ontwikkelen van een elektrisch systeem voor de relaxfauteuils van ijcoon tot het stofferen van de meubels.

IMGL0162

ijcoon streeft ernaar dat de meubels zo veel mogelijk dichtbij worden gemaakt. Voor bijvoorbeeld relaxfauteuil Vera worden handmatig de mooiste stukken leer van een huid geselecteerd.  Doordat veel materialen en onderdelen in eigen huis of in Europa worden gemaakt, houdt ijcoon grip op het ontwerpproces en blijft de voetafdruk van het interieurlabel klein. Het resultaat? Designmeubels van hoogstaande kwaliteit en een lange levensduur. Dankzij onze gerenommeerde productontwikkeling garanderen we deze hoge kwaliteit en vakmanschap.

IMGL0216

Dutch ijcoon

Dutch design is wereldwijd bekend en is inmiddels veel meer dan puur Nederlands design. Het zijn gebruiksvoorwerpen met een functioneel en esthetisch doel, maar ook met een verhaal. Dat geldt ook voor IJcoon. Alle meubels hebben hun eigen beeldtaal. Ze zijn te herkennen aan een icoon, dat verwijst naar het meubel of de oorspronkelijke inspiratiebron. Zo is het opvallende zijaanzicht van salon- en bijzettafel Kelp, verwerkt in het symbool van het meubel. Fauteuil Vera is geïnspireerd op de Vespa Primavera. Dit zie je terug in het bijbehorende icoon, dat verwijst naar een van de populairste scooters allertijden. Zo heeft elk meubel z’n eigen afbeelding, die in verschillende grafische uitingen terugkomt. Maak kennis met de designklassiekers van de toekomst door deze kenmerkende iconen.

 

iconen patroon 01