Dutch IJcoon 

Dutch design is wereldwijd bekend en is inmiddels veel meer dan puur Nederlands design. Het zijn gebruiksvoorwerpen met een functioneel en esthetisch doel, maar ook met een verhaal. Dat geldt ook voor IJcoon. Alle meubels hebben hun eigen (beeld) taal. Ze zijn te herkennen aan een icoon, dat verwijst naar het meubel of de oorspronkelijke inspiratiebron. Zo is het opvallende zijaanzicht van salon- en bijzettafel Kelp, verwerkt in het icoon van het meubel. Fauteuil Vera is geïnspireerd op de Vespa Primavera. Dit zie je terug in het bijbehorende icoon, dat verwijst naar een van de populairste scooters allertijden. Zo heeft elk meubel z’n eigen icoon, dat in verschillende grafische uitingen terugkomt. Maak kennis met de designklassiekers van de toekomst door deze kenmerkende iconen.

Dichtbij gemaakt

IJcoon streeft ernaar dat de meubels zo veel mogelijk dichtbij worden gemaakt. Zo worden de garens voor vloerkleed Dendron met de hand getuft in Nederland. Voor relaxfauteuil Vera, bank Rolls en eettafelstoel Atlas worden handmatig de mooiste stukken leer van een huid geselecteerd. Ook de grondstoffen komen zoveel mogelijk uit de buurt. Eettafel Coot is gemaakt van hout uit duurzaam beheerde bossen in Nederland en Duitsland. Doordat veel materialen en onderdelen in eigen huis of door leveranciers in Nederland worden gemaakt, houdt IJcoon grip op het ontwerpproces en blijft de voetafdruk van het interieurlabel klein. Het resultaat? Designmeubels van hoogstaande kwaliteit en een lange levensduur.

Kom langs

Wilt u de meubels en interieuraccessoires van IJcoon in het echt bewonderen en uitproberen? Breng een bezoek aan een dealer in de buurt. IJcoon heeft een showroom in Beesd, die uitsluitend op afspraak is te bezoeken.