Designers ijcoon

Bekijk de collectie
IMGL0570 (1)

De meubels en woonaccessoires van ijcoon zijn ontworpen door twee Nederlandse ontwerpers. Tom Dissel en Timon Scholten werkten eerder voor interieurmerken zoals Design on Stock, Eyye, Label, Gelderland, Zuiver en DutZ collection. Ze starten nu hun eigen interieurlabel vanuit de overtuiging dat iedereen een ijcoon verdient. In ons drukke bestaan is het tenslotte goed om te ontspannen in een hoogwaardig designmeubel. Of je nu al wat ouder of jonger bent. Het streven van het nieuwe interieurlabel ijcoon? Het maken van designklassiekers van de toekomst. Hun eerste verdienste is een collectie die bestaat uit meubels en woonaccessoires. Het begon voor ijcoon allemaal met relaxfauteuil Vera. Tom Dissel: ‘De meeste relaxfauteuils hebben een beetje een stoffig imago. Dat moet anders vinden wij, iedereen verdient een prachtig meubel waarin je kunt ontspannen. Vera is in de eerste plaats een elegant ontwerp dat je als designliefhebber graag in je interieur wilt neerzetten. De fauteuil zorgt voor ultiem comfort. Wie daar behoefte aan heeft, kan de stoel uitrusten met verschillende relaxfuncties.’

 

 

ijcoon designers

Tom Dissel

Tom Dissel (1985) zoekt in zijn werk de grenzen op tussen ambacht en industrie. Het experimenteren met materialen en vormen is vrijwel altijd het startpunt van zijn ontwerpproces. Zo studeerde hij in 2011 aan de Design Academy in Eindhoven af met een ontwerp van een stoel, waarvan hij het leer zelf heeft gelooid. Het is exemplarisch voor de manier waarop hij ontwerpt.

Het maken van meubels is Tom met de paplepel ingegoten. Zijn opa had een meubelfabriek, waar hij als kind vaak was te vinden. Geïnspireerd door zijn opa bracht hij vroeger uren door met knutselen en producten ontwerpen.

Tom heeft al sinds zijn studietijd een eigen studio in productontwerp. In 2011 wint hij met zijn ontwerp Inside Out de Elle Decoration Talent Award. Hij is de oprichter van ijcoon.

Tom los

Timon Scholten

Door zijn grafische achtergrond heeft Timon Scholten (1989) een uitstekend oog voor beelden en vormen. Inspiratie doet hij overal op. Het gaat van Nederlandse watertorens met een bijzondere architectuur tot de structuur van broodjes die rijzen in de oven. Zijn rol als docent aan de creatieve vakschool Cibap in Zwolle beïnvloedt hem ook als ontwerper.

Timon is voortdurend op zoek naar de verwondering en brengt bekende of iconische vormen tot leven in een nieuw meubelstuk of interieuraccessoire.

Timon behaalde zijn Bachelor of Design aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. In 2019 volgde hij aan ArtEZ (University of Arts)  de opleiding docent beeldende kunsten en vormgeving. Hij is de medeoprichter van ijcoon.

Timon los